Haber

Kilis’te yapımı tamamlanan hastanenin bir bölümü Cumartesi açılacak

Kilis Valisi Recep Soytürk, bir kısmı Cumartesi günü hizmete başlayacak Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Kilis’te Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesini açılış öncesi basın mensuplarıyla ziyaret eden Soytürk, burada gazetecilere, Cumartesi günü açacakları hastanenin son denetimlerini yapmak ve çalışmaları yerinde görmek için bir ortada bulunduklarını söyledi.

Son denetimlerin yapıldığını anlatan Soytürk, yeni hastanenin çok çağdaş ve özel hastaneden daha hoş bir eser olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığıyla görüştüklerini söz eden Soytürk, “Sağlık Bakanlığımız yakın bir tarihte ek 415 tane sıhhat işçisi görevlendirecek. Bir kaç ay içerisinde inşallah onlar da başlamış olacak. Münasebetiyle var olan hastanemizin yanında bir büyük hastane daha hizmete girmiş olacak. Kilis’imiz sıhhat hizmetlerinden çok daha çağdaş, ferah alanda hizmet alma imkanına sahip olacak. Biz bugün bir kez daha devletimizle gurur duyduk. Aygıtlarla, binanın büyüklüğüyle, hizmet alanıyla, her şeyiyle hazırız. Allah nasip ederse Cumartesi günü hizmetlerimizin bir kısmı burada, bir kısmı de eski hastanede devam edecek.” dedi.

Soytürk, Aralık ayının başında hastanenin açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık da 2020 yılının başlarında hastanenin temelinin atıldığını anımsattı.

Hastanenin yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu aktaran Arık, şöyle konuştu:

“400 yataklı bir hastane formunda inşa edilmiş durumda. Eski hastanemiz de bayan doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi olarak kullanacağız. Yeniden orada bir acilimiz var. Acilimizde tekrar çocuk ve bayan doğum acilleri orada bakılacak. Ayrıyeten psikiyatri, cildiye poliklinikleri, fizik tedavi, diyaliz, kemoterapi orada devam edecek. Öteki bildiğimiz branşlarda burada devam edecek. Hastanemiz yeni, çağdaş aygıtlarla donatılmış. Başta sayın Cumhurbaşkanımız, Sıhhat Bakanımız ve başka emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.”

Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Fazıl Arısoy ise eski hastane ile birlikte kentteki yatak kapasitesini iki katına çıkartarak 600 yatağa ulaştıklarını söyledi.

Arısoy, Kilis’e yıllarca yetecek kapasitede sistemlerinin olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu