Teknoloji

İnsan Gözüyle Görünmeyen Dünyanın Fotoğrafları

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), Kasım 2022’de uzaya fırlatılacak. EOS-06Dünya’dan yaklaşık 743 metre yüksekte Konumlandırılmış adlı bir gözlem uydusu gönderdi, bu uydunun görevi en az beş yıl boyunca gezegenimizi gözlemlemek, deniz yüzeyi sıcaklıklarını ve diğer okyanus özelliklerini izlemekti.

Şimdi ise uydudan yeni görüntüler geldi. EOS-06 tarafından çekilen ve pek çok detay içeren görüntüler, Dünya’yı daha önce hiç görmediğimiz ve asla göremeyeceğimiz bir şekilde bize gösteriyor.

Görüntüler, uydu tarafından çekilen yaklaşık 3.000 fotoğrafın yardımıyla oluşturuldu.

Kıtalar ve okyanuslarla birlikte Dünya’nın biyoçeşitliliğini sergileyen bu boşluk renkli mozaik manzara, 300 GB veriişlendikten sonra oluşturulur.

Ayrıca çalışma 1 Şubat – 15 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında alınmıştır. 2939 Diyelim ki bir fotoğrafla oluşturuldu. Bu fotoğraflar Okyanus Renkli Monitör (OCM-3)cihazla çekilmiştir.

ISRO tarafından yapılan açıklamada OCM, kara ve okyanus üzerindeki bitki örtüsü hakkında bilgi sağlamak için gezegenimizi korumaya kararlıdır. 13 farklı dalga boyunda tespit edildiğini bildirdi. Tamamına buradan ulaşabileceğiniz görsellere bakıldığında Afrika’dan Asya’ya, Kuzey Amerika’dan Avustralya’ya kadar pek çok yerin değişen bitki örtüsünün yakalandığı görülüyor.

Görüntüler neden insan gözü tarafından görülemez?

Bu manzaraların insan gözüyle görülemeyeceğini ve “sahte renkler” olarak nitelendirildiğini söylemiştik. Bunun nedeni uydunun Dünya’ya bakışının insan gözü için normal olmasıdır. gözlemleyemezdalga boylarını yakalayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu