İş

Endüstri 4.0 dönüşümünde nitelikli iş gücüne ihtiyaç artıyor

HANDE BERKTAN

Dijital dönüşüme dayalı endüstriyel atılımda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü açığı giderek artıyor. Bloomberg HT’ler Sanayicilerin sorularını yanıtlayarak, kendi kesimlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim politikalarında analitik bilime dayalı alanların yaygınlaştırılması ve sayısının artırılması gerektiğini vurguluyorlar.

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, sektördeki dönüşüm yol haritasını, Güney Kore Son yıllarda farklı ülke örneğini yaşadık. da bu dönüşüme girdi. Ön Önceki gün bir yatırımcı programındaydım. Bugün ABD’nin yatırım konusunda nasıl bir rol model ülke haline geldiğini açıkça görebiliyoruz. Obama’nın başlattığı Select USA programı kapsamında, uluslararası yatırımcı modelinde sadece vasıfsız değil, aynı zamanda belirli konularda uzman olan nitelikli yatırımcıları ve ardından o ülkenin nitelikli iş gücünü çekme vizyonuyla yola çıktılar. Yatırımcı günü başına dünyanın her yerinden davet edilen yatırımcı sayısı dört bin beş yüz aşıldı. ABD’yi seçin yatırım teşvik projesi, bizim için örnek proje olabilir. Sadece yatırımcıyı değil, nitelikli iş gücünü de çekmeyi hedefliyor. Biz Ben Bizim de sektöre ve teknolojiye daha fazla değer vermemiz gerekiyor.” söz konusu.

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gülsün, “Sektördeki ikiz dönüşümden bahsedebiliriz. Biri dijital dönüşüm. altındaendüstri 4.0 dönüşümde ile Bir diğeri ise kaynakları etkin kullanmamızı sağlayacak olan yeşil dönüşüm. Özellikle geri dönüşüm ekosistemi oluşturulmalı.” açıklama yaptı.

“Türkiye’de her 10 bin çalışana 30 robot düşüyor”

Türkiye’nin robotik teknolojilerde geride kaldığını vurgulayan Gülsün, bu bağlamdaki görüşlerini “2021 yılında yapılan istatistiksel bir çalışma. Ölçek içinde, Dünya çapında Sektörde 517.000 robot konuşlandırıldı , Bunun yüzde 5’i plastik ve kimya sanayi. Ayrıca kullanıma açıldı. robotlaştırmada Güney Kore , ABD, Çin, Japonya ve Almanya önde gelen ülkelerdir. Kişi başına en çok robot düşen sektör Güney Kore’de 10 bin çalışana düşen robot sayısı. Güney Kore dünya birincisi oldu. 10.000 çalışana 1.000 robot düşmektedir. Bu sistemin çok gerisindeyiz. Türkiye’de her 10.000 çalışana 30 robot düşmektedir. Bu nedenle, zamanla ucuz işçilik ve ucuz emek, yatırım yapabilmeniz için tek faktör olmayacaktır. Türkiye’nin yeşil dönüşümdeki yeteneği çok daha iyi. Bölümün sorunu atık ayrıştırma sistemlerinin yetersizliğidir. Kamuoyuna yönelik bir disiplinle ilerlersek uygun sonuçlar alabiliriz.” şekilli Taşınan.

“İşgücü piyasasında kalifiye eleman ihtiyacı her geçen gün artıyor. artacak”

PAGDER Lideri “Niceliğe değil niteliğe odaklanmalıyız” dedi. “Miktar her yerde olabilir. İnsan kaynağındaki dönüşümde nitelikli eğitim noktasında iyi bir yer yakalanıyor ama yeterli değil. MEB ortaklık protokoller daha da genişletilmelidir. Nitelikli , Eğitimli çalışanlara ihtiyacımız var. Dünya hızlı bir dönüşüm içinde olduğu için klasik mesleklerle ilgili önemli riskler var. Sanayileşmenin bu aşamasında eğitim her zaman hayatın bir parçası olmalıdır. Bu herkese açık R ligde çözülebilir . Elli yıl sonra klasik mesleklerin yüzde 47’sinin kalmaması ve yeni mesleklerin ortaya çıkması bekleniyor. Endüstri mühendisliği, elektronik ve kodlama gibi alanların sayısının hızla artması gerekiyor. Statik bilgi ile bu değişikliği yönetmek mümkün değildir. Mevcut liselerde müfredat , programlar Değişmeli. İşgücü piyasası mutlaka yüksek vasıflı işçilere kayacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

“İhracatın ilk çeyrekte ivme kaybetmesi iyiye işaret. ile Olumsuz”

Züccaciye Dernek (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öksüz, nitel BEN klişe çalışma ü “Kendimizi geliştirmek istiyorsak, her şeyden önce kalifiye İnsan gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Biz kalifiye Personel bulmakta zorlanıyoruz. Daha sonra onlarla İşimizi geliştirebiliriz. Başka bir değerli bahis İş dünyası güvenilir bir ortamda ticaret ve yatırım yapacağını görebilmelidir. Ekonomi olağan düzende olmalıdır. İnsanlar yatırım yaparken korkmamalı. Ödünç iş adamı 1 yıl sonra nasıl ödeyeceğine dair soru işaretleri varsa yatırımdan kaçınır. . İş dünyası geleceği belirsiz görmemeli. Bunlar olduktan sonra ihracatta yüksek mesafeler alabiliriz. Pandemi sonrası ilk çeyrekte yüzde 3 küçüldük ki bu iyiye işaret değil. Şimdi Çin devreye girdi. Nakliye ve lojistik maliyetlerindeki avantajımız da ortadan kalktı. Maliyetlerin düşmesiyle birlikte Çin güçlü bir şekilde pazara döndü. Züccaciye sektörü olarak üretici-marka görüşmeleri ile 1 milyar doların üzerinde ticaret hacmi sağlıyoruz. Uluslararası arenada rekabet gücümüzü artıran projeleri hayata geçireceğiz. Sanayi dönüşümünde Almanya, İtalya ve Çin’i rol model alabiliriz.” açıklama yaptı.

ciftelerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu