Haber

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi: İmamoğlu’na değişikliği sordum ‘Bilmiyorum’ dedi

Hami YEŞİLYURT/ CHP ATAŞEHİR İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi Ataşehir’de bir otelde yapıldı. İlçe Başkanı, İlçe Yürütme Kurulu ve İl Kongresi delege seçiminin yapıldığı kongreye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de katıldı. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, kongrede yaptığı konuşmada CHP’deki değişim tartışmasına atıfta bulunarak, “Seçmen bize kızmışken birdenbire değişim tablosu koymak en büyük hatadır. Ekrem Bey’e sordum. İmamoğlu, belediye başkanları toplantısında bu değişiklik olayıyla ilgili, ‘Bu değişikliği sordum, anlatın’ dedim, ‘Bilmiyorum’ dedi. Kongrede konuşan CHP eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, “Bu gemi batmaz arkadaş, CHP’nin gemisini kimse batıramaz. Biz direniş ve devrim örgütüyüz, vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi Ataşehir’de bir otelde yapıldı. İlçe Başkanı, İlçe İdare Meclisi ve İl Kongresi delege seçiminin de yapıldığı kongreye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ve CHP Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel de katıldı. CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı olarak görevine devam eden Celal Yalçın, kurultayda yapılacak İlçe Lideri seçiminde tek lider adayı olarak yer aldı. Kongre Başkanlık Divanı seçimi ile başlayan programda CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kongre Başkanlık Divanı’na seçildi. Kongre, Ataşehir ilçesi, CHP gündemi ve kamuoyu tartışmalarına ilişkin konuşmalarla devam etti.

“PARTİDE KEMAL SİZ BAŞLAYIN BEN GELİYORUM DİYEN BİR PERSONEL”

Konuşmasında CHP’deki değişim tartışmalarına değinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sayın Genel Başkan aday olunca en doğru aday dedik, 10 farkla seçimi kazandık. Yüzde.Seçim kaybedildi 1 gün sonra genel merkeze gittim genel başkan tek başına oturuyormuş hayat böyle böyle kaybedenin yüzü soğumuş nedense başkanlarım genel başkan yardımcılarım belediye başkanlarım ilçe başkanlarım var parti içinde herhangi bir siyasi değerlendirme yapmadan liderler burada.’Kemal sen kalk ben geliyorum’ diyen bir takım sözde partide ayağa kalktı.Tabii hepimiz değişeceğiz bu koltuklar değil Kimsenin babasının malı Kemal Kılıçdaroğlu gidecek, bir gün gelecek, Battal İlgezdi gidecek, bir gün buraya gelecek. Burada parti meclislerini, kendi teşkilatlarımızı konuşacağız” dedi.

“İMAMOĞLU’YA DEĞİŞİM NEDİR diye sordum, ‘BİLMİYORUM’ DEDİ”

Konuşmasının devamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı bir diyaloğu paylaşan Ilgezdi, “Günlerdir televizyonları açıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel televizyonlarında izliyoruz. Hayır. Yerel seçimlere 8 ay kala Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu handikapın içine sokmaya herkesin hakkı var.Seçmen bize kızmışken birdenbire tablo koymak en büyük hatadır.Ekrem İmamoğlu Bey’e sordum. Belediye Başkanları Toplantısında bu değişiklik.’Bana bu değişikliği anlatın’ dedim, ‘Bilmiyorum’ dedi ‘Değişim nedir bilmeden, ne değişiklikten bahsediyorsunuz? Ne değişikliğinden bahsediyorsun? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin icraat yapacağı yer değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’yi kuran ve Cumhuriyeti kuran partidir. Yani ‘Sen git Kemal ben geliyorum’ diyen parti değil” ifadesini kullandı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ GEMİSİ KİMSE TARAFINDAN GETİRİLMEZ” CHP eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde CHP’deki değişim tartışmalarına değinen Şimşek, “Seçime iki gün kalaya kadar bakan olarak dolaşanlar, Kemal’in omuzlarındaki kılları süpürenler, sabah mürekkepten önce ‘Değişin’ dedi. Birleşme tutanaklarında kurur.Öncelikle siz değişirsiniz.Bu kararları Kılıçdaroğlu mu aldı?Hep birlikte aldınız.Değiştirelim.Bu gemi batmaz arkadaş CHP’nin gemisini kimse batırmaz. Biz direnişin ve devrimin örgütüyüz, vazgeçmeyeceğiz.” söz konusu. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun ortasında Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinlediğini belirten Berhan Şimşek, “Kendisiyle konuştum, ‘buraya kök salacak halim yok’ diyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı aradım. ‘Aday olmak istiyor musunuz?’ diye sordum. Evet, peki. ‘Neden olmasın, tabii ki, tabii ki olmalısın. söz konusu. “Hayır efendim, o kadar değil, ne yapalım?” Bir arkadaşımızı aday gösterelim. O arkadaş Başkan olsun. Belediyeyi alalım, belediyeden istifa edelim. O zaman genel başkan olalım. Kulak burada kardeşim, buradan kulak göstermek bir siyasetçinin nezaketinin ötesindedir.”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı ve CHP Ataşehir İlçe Başkan Adayı Celal Yalçın, “2019’da kazandığımız 11 büyükşehire yeni il kazandırmak istiyorsak; Ataşehir, Maltepe, Kartal, Kadıköy gibi birçok ilçemizi elimizde tutmak istiyorsak. kaleciler olarak bu 8 aylık organizasyon her zaman yan yana olacak, enişte ile yoldaşın omuz omuza olması çok değerli.biz bu bağlamda çok şanslı bir ilçeyiz.bir sıkıntımız yada bir sıkıntımız olduğunda yük, 3 buçuk yıldır yanımızda bir yoldaş gibi, bir ağabey gibi konuşabildiğimiz, dertleşebildiğimiz bir belediye başkanımız var. Parti çalışmalarında her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye.”

cubukajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu